Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک جامعه‌شناس با اشاره به روند افزایشی مهاجرت، گفت: خسارت فرار مغزها غیرقابل جبران بوده و اعتقاد بر این است که با رفتن هر نخبه از کشور، یک چاه نفت خاموش می‌شود.

امان‌الله قرایی‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: مهاجرت به خصوص در نخبگان، برگزیدگان، تیزهوشان و المپیادی‌ها که به لحاظ جامعه‌شناسی از مهم‌ترین سرمایه‌های کشور هستند، از دهه‌های گذشته آغاز شد و به تدریج روندی صعودی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به اعتقاد آلفرد مارشال برنده جایزه نوبل در اقتصاد، در صورتی که آموزش و پرورش یک کشور در طول ۱۰۰ سال تنها یک مخترع پرورش دهد، هزینه ۱۰۰ ساله آموزش و پرورش آن کشور را جبران کرده است، افرادی نظیر مریم میرزاخانی یا صدها دانشجوی برگزیده المپیادی، اساتید دانشگاه و پزشکان خریدار بسیاری دارند.

نبود احساس راحتی و ناامیدی از علل مهاجرت افراد

این جامعه‌شناس با بیان اینکه کشورهای خریدار فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های ایران زیاد بوده و حتی این کشورها افزایش پیدا کرده‌اند، تصریح کرد: علت افزایش روند مهاجرت، مواردی نظیر فضای اجتماعی و حیاتی یک جامعه، نبود احساس راحتی، اشتغال و بیکاری، وجود ناامیدی و نداشتن چشم‌انداز خوب برای آینده است.

وی با بیان اینکه بزرگترین سرمایه هر کشور از دیدگاه جامعه‌شناسی صاحب نظران و نخبگان یک جامعه هستند، ادامه داد: تبلیغات گسترده و نشان دادن فضاهای زیبا از طریق رسانه‌های بیگانه و کشورهای جذب کننده مهاجر نیز در افزایش روند مهاجرت تأثیرگذار بوده است و متعاقب آن، سرمایه انسانی متخصص از کشور خارج می‌شود.

هیچ داشته‌ای با نیروی انسانی قابل مقایسه نیست

قرایی‌مقدم با تاکید بر اینکه هیچ داشته‌ای با نیروی انسانی قابل مقایسه نیست، گفت: خسارت فرار مغزها که مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره کردند و مسئولان نیز به آن معترف هستند، غیرقابل جبران است، اعتقاد بر این است که با رفتن هر نخبه از کشور، یک چاه نفت خاموش می‌شود.

وی اضافه کرد: برای تربیت هر نیروی انسانی، هزینه‌ای تحت عنوان هزینه سرانه فرد پرداخت می‌شود که از زمان تشکیل نطفه وی در رحم مادر آغاز شده است؛ بنابراین برای هر فارغ‌التحصیل لیسانس حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان هزینه شده است که با اقدام به مهاجرت، به رایگان در اختیار کشورهای توسعه‌یافته قرار می‌گیرد.

جذب نیروهای متخصص از کشورهای جهان سوم نظیر ایران

این جامعه‌شناس با بیان اینکه فرار مغزها و جذب نیروهای متخصص از کشورهای جهان سوم نظیر ایران از برنامه‌های مهم کشورهای توسعه یافته است، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین ارکان توسعه کشور سرمایه انسانی است و کشورهای توسعه‌یافته به خوبی آگاه هستند که تربیت یک نیروی متخصص چقدر هزینه دارد.

وی با بیان اینکه فارغ‌التحصیلان دانشگاه و نخبگان مهاجرت بیشتری دارند، افزود: اقشار عادی جامعه به سایر کشورهای جهان سوم نظیر ترکیه، یونان، ارمنستان و اوکراین مهاجرت می‌کنند اما مبنای جذب مهاجر در کشورهای توسعه یافته، نخبه بودن است که منجر به گسترش فرار مغزها می‌شود. این کشورها نیروی کار نیز لازم دارند اما جذب نیروی انسانی متخصص در دستور کار آنها است.

قرایی‌مقدم با بیان اینکه علت پیشرفت کشور آمریکا جذب نیروی متخصص و جوان از سراسر جهان است، خاطرنشان کرد: چنین کشورهایی هنگامی که با درخواست تقاضای مهاجرت افراد روبه‌رو می‌شوند، تخصص و کاربردی بودن آنها را مدنظر قرار می‌دهند و اگر دارای کاربرد یا تخصص لازم نبودند، به آنها مجوز ورود نمی‌دهند. کشورهای توسعه یافته، نخبگان و متخصصان را جذب می‌کنند؛ چراکه بدون هزینه کردن یک ریال، نیروی انسانی آماده‌ای را به دست می‌آورند.

کد خبر 594127

منبع: ایمنا

کلیدواژه: جلوگيري از مهاجرت مهاجرت نخبگان مهاجرت کاری مهاجرت پرستاران مهاجرت اجباری انواع مهاجرت مهاجرت تحصیلی علت مهاجرت مهاجرت نخبه ها فرار مغزها مهاجرت به شهرها مهاجرت مهاجرت پرستاران از ایران مهاجرت هنرمندان مهاجرت از روستاها مهاجرت ورزشکاران آمار مهاجرت از ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کشورهای توسعه یافته نیروی انسانی فرار مغزها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۱۰۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخبه کنکور انسانی بر اثر مسمومیت گاز منوکسید کربن جان باخت‌

سید اسماعیل نصرالهی نخبه کنکور انسانی و پدرش بر اثر مسمومیت گاز منوکسید کربن جان باختند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، زکریا اشکپور مدیر روابط عمومی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مازندران اظهار داشت: در ساعت 11 امروز جمعه 14 اردیبهشت، خبر گازگرفتگی حادثه به مرکز ارتباطات اورژانس مازندران اعلام و درخواست بالگرد توسط درمانگاه محمدآباد داده شد که بلافاصله بالگرد اورژانس به پرواز در آمد.

در این حادثه دکتر سید احمد نصرالهی جراح دندانپزشک و پرسنل بیمارستان امام ساری به همراه فرزندش سیداسماعیل نصرالهی نخبه و رتبه برتر کنکور سال گذشته رشته علوم انسانی بر اثر نشت گاز در ویلای شخصی خود در روستای پاجی و میانای ساری دار فانی را وداع گفتند.

این مسئول تصریح کرد: همسر دکتر نصرالهی نیز به دلیل مسمومیت با مونوکسید کربن دچار افت سطح هوشیاری شده بود ولی با انجام لوله‌گذاری در نای نیاز به انتقال به مرکز درمانی داشت که به شهرستان ساری و بیمارستان امام خمینی (ره) منتقل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخبه کنکور انسانی بر اثر مسمومیت گاز منوکسید کربن جان باخت
  • فوت نخبه کنکوری مازندران به همراه پدرش بر اثر مسمومیت گاز
  • نخبه کنکور انسانی بر اثر مسمومیت گاز مونوکسید کربن جان باخت‌
  • نخبه کنکور انسانی بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن جان باخت
  • نخبه کنکور انسانی بر اثر مسمومیت گاز منوکسید کربن جان باخت‌
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • بهره گیری از همه ظرفیت‌ها برای جبران خسارت منطقه امامزاده ابراهیم (ع) شفت
  • خلأ جبران‌ناپذیر با صدایی که خاموش شد
  • خسارت جبران ناپذیر در کم توجهی به امر نماز
  • نیروی انسانی زمانی موفق است که رویکرد الهی، دینی و تفکر توحیدی داشته باشد