Web Analytics Made Easy - Statcounter

توجه دولت سیزدهم به نیروی انسانی در صنعت نفت با تبدیل وضعیت ایثارگران این صنعت، افزایش حقوق کارکنان پیمانکاری و استخدام فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت در اولویت قرار گرفت که باعث شده تا اعتراضات نیروی انسانی که در دولت گذشته به دلیل بی‌توجهی وزارت نفت هر روز گسترده‌تر می‌شد،کنترل شود.

به گزارش ایران اکونومیست، نیروی انسانی به عنوان مهمترین رکن هر صنعتی مورد توجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا آنجا که بدون حضور نیروی انسانی متعهد و متخصص، توسعه در هیچ یک از بخش‌ها اتفاق نمی‌افتد و چرخ رشد اقتصادی نمی چرخد.

در این میان صنعت نفت به عنوان موتور پیشران سایر بخش های اقتصادی در ایران اهمیت ویژه ای دارد و نیروی انسانی آن نیز به عنوان رکن مهمی در توسعه کشور مورد توجه است.

با این حال در دولت گذشته عدم توجه به وضعیت نیروی انسانی چه از لحاظ معیشتی و چه از نظر کرامت انسانی باعث نارضایتی های گسترده شده بود. تا آنجا که در ماه های پایانی دولت سیزدهم از نیروهای پیمانکاری گرفته تا نیروهای اقماری و رسمی این صنعت هر روز دست به اعتراضات و اعتصابات گسترده می زدند و این نگرانی وجود داشت تا این نارضایتی نیروی انسانی، تولید نفت کشور که به بهانه تحریم پایین آمده بود را با کاهش بیشتر همراه کند.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم اما ساماندهی نیروی انسانی شاغل در صنعت نفت در اولویت قرار گرفت. تا آنجا که اکنون و درحالی که کمتر از یک سال از عمر این دولت می گذرد، نه تنها دیگر از اعتراضات خبری نیست بلکه اقدامات اساسی در تبدیل وضعیت نیروهای انسانی صنعت نفت انجام شده است.

یکی از مهمترنی این اقدامات تبدیل وضعیت ۳۰ هزار نفر از ایثارگران صنعت نفت با اجرای کامل بند (و) قانون برنامه پنجم توسعه کشور و بند (د) ماده ۲۰ قانون بودجه است که تا کنون۴۱ درصد پیشرفت داشته است.

تا کنون با ایجاد ظرفیت ساختاری، مقرراتی بالغ بر ۵ هزار و ۶۰۰ نفر از ایثارگر صنعت نفت مشمول بند (و) قانون برنامه پنجم توسعه کشور و ۲۳ هزار و ۹۲۹  نفر ایثارگر صنعت نفت مشمول بند (د) قانون بودجه ۱۴۰۰ تبدیل وضعیت شده‌­اند.

علاوه بر این اقدام، حفظ سرمایه انسانی موجود در صنعت نفت و کارکنان متخصص و توانمندی که در سال‌های اخیر مورد بی مهری قرار گرفته اند مورد تاکید وزیر نفت در دولت سیزدهم بوده است.

در این رابطه توجه جدی به معیشت کارکنان و اصلاح نظام دستمزد کارکنان قراردادی و همچنین بازنشستگان، تدوین آیین‌نامه مدیریت نظام پیشنهادات صنعت نفت،  تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی مدت موقت و ساماندهی مشاغل و نظام جبران خدمات نیروهای قراردادی مدت موقت انجام شده است.

برای رسیدن به این اهداف، مطالعات میدانی مشتمل بر آیین‌نامه‌های داخلی، مقالات به‌روز داخلی و خارجی، الگو برداری از نمونه‌های موفق و تدوین پیش‌نویس آیین‌نامه نظام پیشنهادات صنعت نفت، انجام مصاحبه فنی تخصصی جهت تبدیل وضعیت ۱۶۷۵ نفر پذیرفته شده آزمون توانمندسازی، باز طراحی نظام گروه بندی مشاغل جهت پیاده سازی گروه‌بندی نوین مشاغل صنعت نفت و برنامه‌ریزی و هماهنگی صنعت نفت (خانواده‌های شغلی) و تغذیه بالغ بر ۶۰۰۰۰ سمت در سیستم نیروی انسانی و حمایت از ایثارگران و تسهیل فرآیند بهره گیری از قوانین و تسهیلات مربوطه تکریم ایثارگران و خانواده محترم شهدا انجام شده است.

همچنین استخدام و بکارگیری فارغ‌التحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت محقق شد.

با برگزاری فرآیند مصاحبه فنی - تخصصی و روان‌شناختی از مجموع ۱۵۷۲ نفر فارغ­التحصیلان گروه (الف) دانشگاه صنعت نفت، بیش از ۹۴ درصد از آنها پذیرفته و به شرکت­‌های اصلی و ستاد معرفی شده اند.

در این میان البته برخورد با فساد و مدیریت تعارض منافع و تقویت شفافیت در صنعت نفت مورد توجه بوده است.

استقرار تجهیزات شفاف سازی و اندازه‌گیری و جایگزین کردن مقررات، توسعه و پیاده سازی سامانه‌های دولت الکترونیک در حوزه منابع انسانی، توسعه سامانه ساپنا و ساماندهی مدل‌های قرارداد کارکنان پیمانکاری شاغل در وزارت نفت و ایجاد پرونده الکترونیکی کارکنان انجام شده است.

با توجه به این اقدامات، اعلام رضایت ۲۲۶ تن از نمایندگان محترم مجلس از اقدامات وزارت نفت به دلیل تعامل سازنده با سایر قوا در راستای منافع جمهوری اسلامی ایران انجام شد.

از ابتدای دولت سیزدهم، با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و رییس جمهور محترم، تعامل سازنده با سایر قوا در دستور کار قرار گرفته که در نتیجه آن نمایندگان مجلس رضایت خود را طی نامه­ای از اقدامات جهادی وزارت نفت اعلام کرده­اند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: جمهوری اسلامی ایران ، وزارت نفت ، قانون بودجه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران وزارت نفت قانون بودجه انجام شده نیروی انسانی تبدیل وضعیت دولت سیزدهم صنعت نفت وزارت نفت انجام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۲۲۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۲۴ هزار و ۸۸۰  نفر  دبیر و هنرآموز/ برگزاری آزمون استخدامی ۲۸ اردیبهشت

معاون وزیر وزارت آموزش و پرورش گفت: در آزمون استخدامی امسال حدود ۲۴ هزار ۸۸۹ نفر در دوره متوسطه جذب می‌شوند که برای این تعداد ۳۸۱ هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند.

به گزارش مشرق، محمدمهدی کاظمی اظهار کرد: در ۲ سال گذشته یکی از موضوعات اساسی، رویکرد مبتنی بر آمایش منطقه‌ای بوده که بر این اساس وضعیت دانش‌آموزان تا پایان برنامه هفتم پیشرفت و حتی تا ۱۰ سال آینده تحلیل شده است، در واقع آمار جمعیت دانش آموزان دوره ابتدایی و نرخ موالید طی پنج سال گذشته را از سازمان ثبت‌احوال دریافت و برنامه ریزی را متناسب با این اطلاعات انجام داده‌ایم.

تا پایان برنامه هفتم توسعه روند جمعیت دانش‌آموزی در دوره متوسطه افزایشی است و باید از نظر فضا و تجهیزات و نیروی انسانی پیش‌بینی لازم انجام شود

وی افزود: بیشتر برنامه‌ریزی‌ها برای دوره دوم متوسطه است که در آنجا تنوع شاخه و رشته وجود دارد که نیازمند برنامه‌ریزی بیشتری هستیم. اما در دوره ابتدایی و متوسطه اول وضعیت درسی ثابت است و همه دانش آموزان یک برنامه درسی را در هر پایه در آموزش عمومی می‌گذرانند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: آمارها نشان می دهد که تا پایان برنامه هفتم توسعه روند جمعیت دانش آموزی در دوره متوسطه افزایشی است و باید از نظر فضا و تجهیزات و نیروی انسانی پیش‌بینی لازم انجام شود.

محمد مهدی کاظمی یادآورشد: در وضعیت تحلیل آمار نیروی انسانی امسال، بخش قابل توجه جمعیت استخدامی آموزش و پرورش برای دوره متوسطه در نظر گرفته شده است و رشد قابل توجهی در ۲ سال گذشته در خصوص استخدام دبیر و هنرآموز داشته‌ایم و تعداد هشت هزار نفر برای بخش هنرآموزی جذب خواهد شد.

وی عنوان کرد: براساس مدل شایستگی که پیش‌بینی شده برای انتخاب افراد شایسته‌تر و مطلوب‌تر، شایستگی تخصصی و حرفه‌ای برای دبیرستان و هنرستان را مد نظر خواهیم داشت.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: همچنین در دوره دوم متوسطه به منظور تامین نیروی انسانی مورد نیاز، با توجه به اینکه معلمان ۲۴ ساعت و حداکثر در ۴ روز شاغل هستند، می‌توان از ظرفیت دبیران بصورت حق‌التدریس نیز استفاده ‌شود و مشکل جدی برای نیروی انسانی دبیری نخواهیم داشت، ولی در بخش هنرآموزی بدلیل افزایش جمعیت دانش آموزی، می بایست جذب نیروی هنرآموز و استادکار صورت پذیرد.

کاظمی خاطرنشان کرد: هرچند که گستردگی تعداد بازنشستگی معلمان در همین ۲ سال یعنی ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ خواهد بود و پس از آن تعداد بازنشستگان روند کاهشی خواهد داشت، با جذب نیروهای فعلی نیاز به معلم در بخش دبیری در آینده تا حدودی تامین می‌شود و با بحران کمبود نیرو مواجه نخواهیم بود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • گردهمایی همسنگران نیروی انسانی لشکر ۱۷ علی ابن ابی طالب
  • گردهمایی همسنگران نیروی انسانی لشکر ۱۷ علی ابن ابیطالب
  • تورم نیروی انسانی در شهرداری جزو معضلات شهرداری‌ها است
  • با استقرار دولت سیزدهم، توجه ویژه‌ای به جامعه کارگری شد
  • عملیاتی شدن ۱۲۳ درصدی تعهد اشتغال استان کرمان
  • نیروها به تناسب ظرفیت اشتغال در حوزه معدنی کرمان آموزش ببینند
  • ۱۲ نگین درخشان صنعت گاز در دولت سیزدهم
  • تربیت نیروی انسانی خدوم نتیجه تلاش معلمان است
  • اورژانس قزوین ‌۱۲۰ نیرو کم دارد
  • جذب ۲۴ هزار و ۸۸۰  نفر  دبیر و هنرآموز/ برگزاری آزمون استخدامی ۲۸ اردیبهشت