Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@19:17:17 GMT

سردار فدوی: پایه اقتصاد ایران باید نیروی انسانی شود

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۸۸۲۱۹

سردار فدوی: پایه اقتصاد ایران باید نیروی انسانی شود

 

خبرگزاری فارس:  در همایش  «بهترین هدیه» که به منظور بازگشت مدال‌های اهدا شده به رهبر معظم انقلاب  در مجموعه یادمان شهدای ۷ تیر عصر امروز برگزار شد، رسول محمد قلی مؤسس کانون دانش پژوهان نخبه و مدیر مرکز علم و فناوری شتاب، گفت: کانون دانش‌پژوهان نخبه از سال ۷۳ در جنوب تهران در مناطق ۱۵ تا ۲۰ نمایندگی دارد، ماموریت این کانون شناسایی نوجوانان نخبه است تا با رشد آنها دستاوردهایشان را به نمایش بگذارند الان ۵۰۰ دانشجو و ۳۰۰ طلبه را درون خود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* دغدغه‌های نخبگان ناظر بر رهنمودهای رهبری است

وی افزود: تمام دغدغه نخبگان ناظر بر رهنمودهای رهبری است که ما در فرایند آموزشی خود آنها را به مراکز و دانشگاه‌‌های برتر معرفی می‌کنیم که بیشتر آنها فنی و مهندسی هستند؛ البته برخی هم در حوزه‌های علمیه مشغول هستند که در درس مقام معظم رهبری شرکت می‌کنند. تعدادی از جوانان ما توانستند المپیادهای کشوری را کسب کنند که شامل طلا، نقره و برنز است که از سال ۸۲ این اتفاق افتاده است.

وی تصریح کرد: اهدای مدال به عنوان یک فرهنگ و سنت حسنه در کانون دانش پژوهان شد که هرساله این برنامه اهدای مدال به مقام معظم رهبری انجام می‌شد که بیش از ۱۰۰ مدال دانشجویان است. هر یک از مدال‌های دانشجویان ایرانی که از بین ۱۰۰ هزار دانشجو در دنیا بدست آمده است نشان از پیشرفت علم و فناوری کشور دارد.

 محمد قلی اضافه کرد: یکی از ارکان قدرت پیشرفت علم و فناوری است و اگر امروز در آسایش هستیم به خاطر شهدا و بخصوص شهدای هسته‌ای و افرادی همچون شهید سلیمانی است که ما وظیفه داریم در مرکز علم و فناوری شتاب ایران را قوی کنیم.

* مشکل خام فروشی نفت را باید حل کنیم

همچنین در ادامه این همایش، سردار علی فدوی جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز گفت: جمع‌های نخبگان از ارزشمندترین گردهمایی‌ها است، امروز در ۴۱ سالگی ایران شاهد پیشرفت ایران اسلامی هستیم و در برابر شیطان بزرگ ایستادگی کردیم کشور ما هر روز نسبت به روز قبل متفاوت است و دیگر با ماه‌ها، سال‌ها و دهه‌های قبل قابل مقایسه نیستیم.

وی افزود: در دعوای امروز در یک طرف شیطان است و در طرف دیگر جبهه انقلاب اسلامی وجود دارد که امام خمینی  (ره) فرمودند پیروزی با جبهه حق علیه باطل است که امروز شاهد آن هستیم.

جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرد: اگر همه افراد به تکالیف خود عمل کنند، خداوند عنایت کرده و بهترین‌ها را برای ما رقم می‌زند. وقتی مسلمانان به تکالیف خود عمل نکردند مسلمانان با اینکه فرمانده لشگر اسلام پیامبر بودند در جنگ‌های احد شکست خوردند پس باید از تکالیفی که خداوند مشخص کرده پیروی کنیم.

* موفقیت و پیروزی با کشور ایران است

وی ادامه داد: اگر همه جوانان و مسؤولان به طور مثال با صد واحد قدرت به تکالیف خود بپردازند خداوند هم با قدرت ۹۰۰ واحد به پیشرفت و رشد اسلام کمک می‌کند. در حال حاضر در توانمندی نظامی مانند هواپیما و موشک  قابل مقایسه نیستیم، شاید نمره ظاهری و نمادین دشمنان بیشتر باشد اما موفقیت و پیروزی با کشور ایران است.

سردار فدوی خاطر نشان کرد: زمانی که شما نخبگان به توانایی بیشتری دست یافتید، می‌توانید ایران را به پرچم‌داری علمی دنیا برسانید، در واقع باید در شکستن مرزهای علم نقش ایفا کنید.

وی گفت: جوانان  ایرانی از بهره هوشی بسیار بالایی برخوردار هستند، از زمان دولت بازرگان درباره خام فروشی نفت صحبت کردند اما اکنون سال ۹۸ است و ما هنوز درباره نفروختن نفت حرف می‌زنیم اما کاسه چه کنم بدست گرفته‌ایم. تنها به خاطر اینکه آمریکا گفته از ایران نفت خریداری نشود، متأسفانه در این موضوع با قدرت و هدفمند وارد نشدیم.

سردار فدوی اظهار کرد: ما همه چیز داریم، از نخبه گرفته تا علمای دینی، که باید دست به کار شویم و مباحثی مانند خام فروشی نفت را حل کنیم. چرا که اگر با اخلاص، صدق و نیت خدایی پای هرکاری رفتیم با موفقیت ۱۰۰ درصدی مواجه شدیم. اینکه از سراسر جهان و داخل کشور مردم از پیکر شهید سردار سلیمانی استقبال کردند از اهمیت بسزایی برخوردار است.

جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: حمله به پایگاه آمریکایی کار مهمی بود که اگر آنها اقدامی می‌کردند مطمئن باشید پاسخ کوبنده و جواب غیر قابل منتظره ای به آنها می‌دادیم.

وی درباره دستگیری شناور آمریکایی گفت: اگر آمریکایی‌ها آن زمان  یک تیر می‌زدند، شناور را غرق می‌کردیم. 

وی در پایان گفت: من مطمئنم در آینده‌ای نزدیک با حضور شما نخبگان در قسمت‌های مختلف کشور ما دیگر شاهد این گرفتاری‌های امروز نخواهیم بود که این موضوع وعده خدا است که اکنون ۴۱ سال این وعده را تجربه کرده‌ایم.  اینکه می‌گویند ما موشک و شناور به یمن می‌دهیم اشتباه است آنها خودشان دارای تاسیسات و تجهیزات هستند امروز کشورها نمی‌توانند کمک‌های دارویی و غذایی به کشورهای نیازمند برسانند چه برسد به اینکه موشک به کشور یمن بفرستند.

* پایه اقتصاد ایران باید نیروی انسانی شود

اما در پایان این مراسم سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: برای من جای افتخار است که در محلی که یادآور مجاهدت افراد انقلابی بوده در جمع نخبگان حضور دارم، باید بدانید امروز در مبارزه با دشمنان هستیم و باید در اقتصاد کشور ساختارها را عوض کنیم.

* ساختارهای نفتی پایه اقتصاد است

 وی افزود: اگر پایه اقتصاد ما نیروی انسانی شود در آینده شاهد تحول اساسی خواهیم بود. ساختارهای نفتی پایه اقتصاد است که باید آن را تغییر دهیم که این کار با حضور شما نخبگان است.


معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: باید یادمان نرود که بر روی دوش چه کسانی ایستادیم تا در دنیا دیده شدیم در واقع ما به ایران مدیون هستیم.ستاری اضافه کرد: در حال حاضر کشور ایران در حوزه‌های نانو، هوافضا و سلول‌های بنیادی جایگاه خوبی دارد و باید عقب افتادگی‌ها را با کمک نخبگان جبران کنیم.

وی افزود: آخرین کسی که با ما مبارزه کرد صدام بود که اکنون کجاست؟ می‌خواهم بگویم ما به ایران و ملت محتاج هستیم وگرنه این کشور خیلی غنی و قوی است.

ستاری ادامه داد: سیستم آموزش عالی ما با همه ایراداتی که دارد افرادی را تربیت می‌کند که کشور‌های دیگر به دنبال جذب آنها است که جای خوشحالی است.

*   اقتصاد خارج از نفت آینده کشور را به جایگاه بالا در رشد علم و فناوری می‌برد

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: امروز اقتصادی را در حال تجربه هستیم که بعد از صد سال دارد رقم می‌خورد، در واقع اقتصاد خارج از نفت آینده کشور را به جایگاه بالا در رشد علم و فناوری می‌برد.

ستاری ادامه داد: از الان مسؤولیت شما جوانان نخبه خیلی بیشتر از گذشته است باید تلاش خود را افزایش دهید تا یک اثر مثبت در کشور رقم بزنید و برای مردم کار کنید، در واقع باید مشکلات مردم را شما نخبگان حل کنید.

وی در پایان خطاب به نخبگان گفت: قرار نیست به مردم خیانت کنید، چون بر روی دوش مردم ایستادیم تا دنیا ما را دید پس باید به آنها خدمت کنید در واقع باید جایگاه ایران در المپیادهای جهانی حفظ شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: سردار فدوی نخبگان ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۸۸۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه یک میلیارد تومانی برای ۱۰۰ استاد منتحب شاگردپرور

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور از جایزه یک میلیارد تومانی برای ۱۰۰ استاد منتحب شاگردپرور خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آیین تقدیر از 100 استاد شاگردپرور - نخستین دوره جایزه شیخ مفید، - با حضور روح‌الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور و رییس بنیاد ملی نخبگان، سید سلیمان سیدافقهی، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و جمعی از استادان منتخب 50 دانشکده از برترین دانشگاه‌های کشور برگزار شد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان در این مراسم با تأکید بر رسالت تحول آفرینی و تاریخ‌سازی دانشگاه‌ها گفت: دانشگاه‌های ما همواره مبدا تحول بوده‌اند و رسالتی تاریخ‌ساز بر عهده داشته‌اند؛ پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از جریان‌های انقلاب در دل دانشگاه‌ها شکل گرفت و بعد از انقلاب نیز این دانشگاه‌ها بودند که نیروی انسانی متخصص مورد نیاز کشور را تربیت کردند.

دهقانی با اشاره به پررنگ‌تر شدن برخی از نقش‌ها در دانشگاه‌ها و توجه کم‌تر به دیگر رسالت‌های استادان عنوان کرد: طی دو، سه دهه قبل، ماموریت‌هایی در دانشگاه‌ها پررنگ شده‌اند که یکی از آن‌ها تولید علم بود؛ بر همین اساس، استادانی که در حوزه تولید علم، مقالات بیش‌تر، بهتر و باکیفیت‌تری تنقش آفرینی داشتند، مورد تشویق و حمایت قرار گرفتند. این در حالی است که طی سال‌های اخیر، نقش استادان دانشگاهی در تحقق ارتباط با صنعت و حل مسائل صنایع کشور پررنگ‌تر شد و دانشگاه‌ها و استادان در این مسیر گام برداشتند. هرکدام از این رسالت‌ها، برکاتی را برای کشور به ارمغان آورده و برای استمرار در ایفای با کیفیت این نقش‌ها، جوایز و مشوق‌هایی نیز معین شده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور با تأکید بر رسالت اصلی دانشگاه‌، مبنی بر تربیت نیروی انسانی و انسان‌پروری گفت: دانشگاه کارخانه علم آفرینی، خلق نوآوری و فناوری است، در عین حال یکی از اصلی ترین مسئولیت‌های دانشگاه‌ها انسان‌سازی است. این مسئولیت که نباید مورد غفلت قرار گیرد، فراتر از سایر وظایف دانشگاه‌ها است.

دهقانی، جایزه شیخ مفید با حمایت معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان را گامی در راستای توجه‌بخشی و تأکید بر رسالت اصلی دانشگاه‌ها و استادان، مبنی بر انسان‌سازی دانست و گفت: تمام برنامه‌ها، جوایز و اقدامات دانشگاه‌های ما تحت عناوین گوناگون، یک هدف در پس خود دارند که پرورش انسان‌ها و شاگردانی است که استادان نخبه و انسان‌پرور را تکثیر کنند.

رییس بنیاد ملی نخبگان، با بیان این‌که در فرآیند انتخاب استادان برگزیده و شاگردپرور، هیچ فراخوانی اعلام نشد و برگزیدگان توسط دانشجویان نخبه و مستعد برتر، انتخاب شدند، ادامه داد: یک جامعه 20 هزار نفری از دانشجویان مستعد برتر و نخبه از 50 دانشکده در دانشگاه‌های مطرح سراسر کشور، بر اساس معیارهای مشخص، این استادان را انتخاب کردند. این افراد، گروه‌های مختلف از جمله برگزیدگان مسابقات مختلف بنیاد ملی نخبگان و یا نفرات برتر کنکور هستند.

وی با اشاره به علت غیر فراخوانی بودن فرآیند انتخاب برترین‌ها در جایزه شیخ مفید عنوان کرد: مساله‌ای که همواره برای من دغدغه بوده، این است که به عنوان مثال هنگامیکه جایزه‌ای برای استاد نمونه تعریف کرده‌ایم و کلی فرم باید برای آن تکمیل و جمع‌آوری شود،  برترین‌های واقعی و کسانی که حقیقتا اثرگذارند و مشغول به کار واقعی هستند کمتر به دنبال تکمیل این فرم‌ها و مطرح کردن خودشان بوده‌اند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، افزود: بر این اساس ما به دنبال راهکاری بودیم که چگونه می‌توانیم در یک برنامه نخبگانی مخاطب خود را پیدا و بدانیم که از چه اساتیدی باید تقدیر کنیم.

وی ادامه داد: در یک ماموریت دانشگاهی پرسش‌هایی بر مبنای مؤلفه‌های کارشناسی شده، برای دانشجویان تدوین شد تا با در نظر گرفتن این معیارها، دانشجویان بتوانند استادان شایسته را برگزینند.

جایزه یک میلیارد تومانی برای 100 استاد منتحب شاگردپرور

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با بیان این‌که ارزش جایزه فاخر شیخ مفید به احترام این معلم بزرگ، برای استادان مفید بسته‌ای متنوع از جایزه نقدی، حمایت‌ها و اعتبارات به ارزش 10 میلیارد ریال در سال است، ادامه داد: این جایزه یک هزار امتیازی، متشکل از بسته متنوعی از حمایت‌ها است که استادان برگزیده، بدون هیچ محدودیت و در یک فرآیند کاملاً تسهیل شده، می‌توانند حسب نیاز خود از این جایزه در شکل‌های مختلفی بهره ببرند.

دهقانی، با بیان این‌که جایزه 10 میلیارد ریالی شیخ مفید، علاوه بر بخش مالی، بسته‌ای شامل 16 حمایت متنوع معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان است، ادامه داد: استادان می‌توانند تا 400 امتیاز این جایزه معادل 400 میلیون تومان را مستقیماً به شکل نقدی دریافت کنند. همچنین تسهیلات متنوع دیگری از بسته حمایتی بنیاد نخبگان و معاونت علمی، شامل امکان کسر خدمت یا معافیت خدمت سربازی برای دانشجویان، استفاده از تسهیلات پسا دکتری، فرصت مطالعاتی خارج از کشور، گرنت‌های پژوهشی، استفاده از فرصت حضور در کنفرانس‌ها، فرصت بازدیدهای علمی از جمله این 15 تا 16خدمتی است که در معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان در قالب یک سبد و به ساده‌ترین شکل در اختیار 100 برگزیده جایزه شیخ مفید قرار خواهد گرفت.

وی با تأکید بر اهمیت نقش انسان‌سازی و نخبه‌پروری دانشگاه‌ها، این جایزه را حمایتی در راستای تأکید و اعتلای این فرهنگ دانست و گفت: بر این باور هستم که هیچ کسی مثل استادانی که با شاگردان در تعامل هستند نمی‌تواند افراد با استعداد و توانمند را شناسایی کرده، پرورش داده و مدیریت کند و به اعتقاد من یکصد نفر از اساتید برگزیده این جمع، حتما بهتر از من، معاون من و هرکس دیگری می‌تواند دانشجویان شایسته را پرورش داده و تکثیر کنند.

دهقانی: مجوز استخدام سه هزار نخبه در دستگاه‌های اجرایی اخذ شده است

دهقانی در پایان ابراز امیدواری کرد که در پایان دوره اول جایزه شیخ مفید بتوانیم یکصد نفر استاد برگزیده فعلی را با نگاه و تربیت شما به 500 تا 700 نفر افزایش دهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سومین ناو هواپیما‌بر چین با آخرین فناوری راهی دریا شد
  • اکنون مهم‌ترین زمان برای اجرای وعده صادق در حوزه اقتصاد کشور است
  • همه اقدامات دشمنان علیه انقلاب اسلامی شکست خورد
  • دشمنان هر اقدامی که علیه انقلاب اسلامی کردند شکست خوردند
  • خیزش دنیا علیه اسرائیل نتیجه افشاگری های جبهه حق است
  • جایزه یک میلیارد تومانی برای ۱۰۰ استاد منتحب شاگردپرور
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • اجلاسیه ۹۰ شهید شهرستان باشت
  • کشورهایی با ماهرترین نیروی کار
  • پایداری نظام به تقویت و در صحنه‌ بودن نیروی انسانی است